Skip to content

Nieuw bestuurslid

Theo, hangbuikzwijn en één van de bekendste bewoners van Westerweide, is het nieuwe bestuurslid van de Stichting Paardenmarkt Comité. Afgelopen week zijn hij en het zittende bestuur het eens geworden over zijn rol en functie. De voorbereidingen van het beperkte programma op 9 juni kunnen nu echt beginnen.

Theo gaat zich in het bestuur vooral bezighouden met het adviseren over de samenwerking tussen Westerweide en het Paardenmarkt Comité. Deze twee organisaties willen tijdens het jaarlijkse dorpsfeest gezamenlijk activiteiten gaan organiseren en Theo wordt hierin de verbindende schakel. Beide partijen zijn blij met de komst van Theo. Paardenmarkt voorzitter Kor Kleijwegt is zichtbaar enthousiast; “Ik ben opgelucht dat Theo zijn bestuursfunctie heeft aanvaard. Nu kunnen we echt stappen gaan maken in de samenwerking. We hebben allerlei ideeën maar die moeten nog wel concreet gemaakt worden en met het uitgebreide bestuur heb ik er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken”.

Ook bestuurslid Jan Heemskerk is tevreden. “Wij streven naar een goede mix in de samenstelling van ons bestuur. Man, vrouw, jong en iets minder jong, het is allemaal vertegenwoordigd en dat is belangrijk om de verbinding te houden met de Rijnsburgse samenleving”. Dat er nu ook een hangbuikzwijn in het bestuur is gekomen ziet Heemskerk als “de kroon op ons diversiteitsbeleid.”

Hobbel en dubbel gevoel
Nadat de partijen het eens waren geworden is men direct aan de slag gegaan om een programma samen te stellen voor woensdag 9 juni. Dit is de dag waarop eigenlijk de jaarlijkse Paardenmarkt gehouden zou worden maar die vanwege de COVID-19 maatregelen niet door kan gaan. Het formaliseren van de bestuurslidmaatschap van Theo was overigens geen eenvoudige zaak. Aanmelding  bij de Kamer van Koophandel bleek een flinke hobbel. Nog nooit eerder had men daar een hangbuikzwijn ingeschreven als bestuurslid van een rechtspersoon en aanvankelijk werd dit dus ook geweigerd. Kleijwegt hierover: “Ik heb heel wat uit moeten leggen en overtuigende argumenten naar voren moeten brengen maar uiteindelijk is het gelukt”.

Ook William Hogewoning van de Stichting Westerweide is tevreden en ziet veel kansen voor de toekomstige samenwerking. Beide organisaties kunnen volgens hem hiervan profiteren door nog meer leuke activiteiten te organiseren voor, met name, jonge kinderen. Toch was de keuze van Theo voor het Paardenmarkt Comité voor hem ook een beetje een teleurstelling. “Ik ben ook bestuurder van de Oranje vereniging”, vertelt Hogewoning. “Ook wij hebben geprobeerd Theo warm te maken voor ons bestuur en dat hij uiteindelijk heeft gekozen voor een functie elders gaf toch een beetje een dubbel gevoel. Maar het enthousiasme overheerst hoor!”

Activiteiten
Op 9 juni is er maar een beperkt aantal activiteiten. Natuurlijk staan de vlaggen op de kerktoren en is de Willem de Klink brug versierd. Om 7 uur in de ochtend, het traditionele moment van de opening van de Paardenmarkt, luiden de kerkklokken. Vanaf 1 uur tot 4 uur zijn kinderen van harte welkom bij kinderboerderij Westerweide voor een dierenbingo en een paar leuke verrassingen. Van half 4 tot half 5 wordt het carillon bespeeld en aan het begin van de avond trekt de Jong Flora Band en een draaiorgel door het dorp. En de hele week kunt u terecht op het Koomansplein voor een Melle de Vries oliebol om het paardenmarktgevoel warm te houden. Op naar de Paardenmarkt van 2022!

Gerelateerde nieuwsberichten

Vriend worden?

Word nu vrienden met de Paardenmarkt Rijnsburg

Inschrijven marktkraam

Schrijf je nu snel in als marktkraam voor de paardenmarkt.

X